^ Back to Top
آخرين ارسال های گفتمان دینی

صفحه 1 از 15 1 2 3 11 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 145

موضوع: خواص گياهان دارويی

  1. #1
    گفتمانی تازه وارد
    تاریخ عضویت
    Oct 2012
    نوشته ها
    85
    سپاس
    61
    سپاس شده 96 در 48 پست

    پیش فرض درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    آیا شما نیز از ناراحتی های ریوی و آسم در عذاب هستید ؟ به شما توصیه می کنیم از دم کرده ی این گیاه استفاده کنید.


    گل ماهور(خرگوشک) بومی اروپا و آفریقای شمالی در آسیا و آمریکا نیز رشد می کند.



    این گیاه به طور مرسوم برای درمان سرفه مورد استفاده قرار می گیرد.


    * در کشور مکزیک از این گیاه به عنوان تسکین دهنده و درمان آسم، برونشیت، التهاب گلو و سرفه استفاده می شود.

    * استفاده دیگر از این گیاه شامل درمان عفونت های پوستی، التهاب، زخم، سوختگی، عفونت گوش، نقرس و بواسیر نیز می باشد.


    * برای برطرف کردن مشکلات ریوی، ریشه این گیاه را بسوزانید و دود آن را استنشاق کنید. چای گل ماهور برای برطرف کردن ناراحتی های ریوی و آسم مورد استفاده قرار می گیرد.


    * گلو درد را با غرغره کردن با چای این گیاه به میزان چند بار در روز درمان کنید. با قرار دادن دستمال خیس شده در چای این گیاه روی گلو، آن را تسکین دهید.


    * یک قاشق غذا خوری برگ گل ماهور را در ۵۰۰ میلی لیتر آب دم کنید و پس از هر بار تخلیه روده ای و برای درمان اسهال و یا خون ریزی روده ای، نصف پیمانه مصرف شود.


    * زخم های باز، تورم و التهاب را با چای این برگ شست و شو دهید. چای گل ماهور علاوه بر تسکین درد، آرامش بخش و خواب آور نیز می باشد.
    بگو بسم الله الرحمن الرحيم ...

    2 سپاس توسط:

    MAJ!D 70 (10-02-2012), Nakhai (10-05-2012)


  2. #2
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : خواص گياهان دارويی

    خواص دارویی فلفل
    دانه های فلفل میوه نرسید خشک درخت رونده ای شبیه به درخت مو می باشد که به طور وحشی در بعضی قسمتهای هندوستان می روید و نیز در همان کشور و دیگر سرزمینهای گرمسیری مرطوب کشت می شود.
    گویند فلفل مالایار ( پهنه ساحلی جنوب هندوستان) از فلفل سایر نقاط بهتر است.
    دانه های فلفل در ابتدا سبز رنگ بوده لیکن پس از رسیدن به رنگ سرخ در می آید.
    فلفل سیاه نوع نرسیده آن است. دانه های فلفل نیز س از آن که در برابر آفتاب خشک شود به رنگ سیاه در می آید. فلفل سفید را از فلفل سرخ به دست می آورند.



    اغلب عطارها، به مقدار زیاد فلفل کوبیده در انبار جهت فروش نگه می دارند بهتر آن است که خودتان آسیاب فلفل داشته باشید و در موقع مصرف دانه های فلفل را آسیاب کنید زیرا اگر فلفل مدتی بماند عطر آن از بین می رود فلفل نکوبیده را در مکانی خشک دور از حرارت و رطوبت، در ظرف کاملاً سربسته ای نگهداری کنید.



    خواص و مشخصات



    بر حسب عقیده کالپیر متخصص گیاه شناس، فلفل تحت تسلط میرغ، خداوند جنگ است که به نظر می رسد یکی از ادویه های بسیار فعال و متجاوز می باشد به علاوه از قدیمی ترین ادویه بوده و از لحاظ تاریخی بسیار حائز اهمیت است.
    همچنین یکی از صادرات بسیار مهم کشورهای بزرگی چون هندوستان و اندونزی است.
    در زمان قرون وسطی فلفل به اندازه ای قیمتی بود که به جای پول مورد معامله قرار می گرفت و حتی کشورهای تصرف شده به جای خراج، به متصرفین خود فلفل پرداخت می کردند.
    اثر پزشکی فلفل مرتب کردن کار معده و خنک کردن دستگاه های بدن و تحریک غشاء مخاطی راست روده است.
    فلفل، ادویه و چاشنی اصلی است و در سر میز غذا نیز ادویه با ارزشی است که عطر غذا را زیاد و اشتها را تحریک می کند.



    طرز استعمال و استفاده


    استفاده از فلفل در سر میز غذا بستگی به سلیقه و ذائقه و تمایل شخص دارد بعضی افراد با غذای خود از فلفل اضافی استفاده می کنند و برخی هیچگاه فلفل مصرف نمی کنند و نسبت به این ادویه حساسیت به خرج می دهند. فلفل سیاه نسبت به فلفل سفید خوش بوتر است.
    بعضی اشخاص دانه های فلفل سفید و سیاه را همراه با یکدیگر آسیاب می کنند و در آشپزی بایستی فلفل را به اندازه ای مصرف کرد که طعم و عطر غذا را بیرون دهد نه چندانکه طعم و عطر غذا گم شود.
    در بعضی غذاها دانه های فلفل را به طور کامل مصرف می کنند در نتیجه بر طعم و عطر غذا افزوده می شود.


    نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي


    نام مولف : علي اصغر كاظمي
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  3. #3
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    خواص گل سرخ
    گل سرخها به انواع مختلف و متنوعی در تمام نیمکره شمالی شایع می باشند بیشتر انواع کشت شده آنها از ایران سرچشمه گرفته و منشاء آن کشور ایران است.
    گل سرخ یک گیاه دائمی است که طول قد آن از شصت سانتیمتر تا سه متر می رسد.
    این گیاه به زمین غنی و آفتابگیر نیازمند است. کتابهای باغبانی متعددی درباره طرز کشت و پرورش انواع مختلف گل سرخ به تفصیل و به طور مشروح وجود دارد میوه گل سرخ و سایر فرآورده های آن را می توان از فروشندگان گیاهی یا بعضی داروخانه ها به دست آورد.
    طرز استعمال و استفاده

    عطر گل سرخ و اسانس تقطیر شده آن اساس ساخت بسیاری از عطریات فرانسوی است. لیکن این عطر بسیار غلیظ و در عین حال فوق العاده گرانبهاست تا آنجا که به طور معمول آن امکان پذیر نیست.
    گلبرگهای گل سرخ خشک جزء تشکیلات سبد گلهای خشکیده ای است که معمولاً برای معطر نگاهداشتن اتاق تهیه می شود.
    گل سرخ تازه را بروی کره می گذارند تا تمامی شب بر آن تماس داشته باشد و صبح هنگام از کره معطر استفاده کنند. گلبرگهای گل سرخ را دم کرده به عنوان قابض مصرف می کنند.
    نوع دیگری از گلبرگهای سرخ را در مقداری آب جوشان ریخته به مدت ده دقیقه دم می کنند، سپس آنرا صاف کرده مقداری عسل یا قند اضافه کنند تا شیرین شود.
    می توان این دم کرده را به شکل سرد نیز مصرف نمود. گلاب که نتیجه خیس کردن برگهای گل سرخ در آب است موجب رفع التهاب، سردرد و چشم درد می شود. همچنین گلاب را برای پاک کردن صور و رفع التهاب مژه به کار می برند. گلاب یکی از مواد ترکیب کننده کلدکرم است.
    قمصر کاشان یکی از منابع مهم و گرانبهای گل سرخ است که تشکیلات وسیع و عظیم دستگاههای گلاب گیری و تقطیر عطر گل سرخ در آنجا مستقر است و همه ساله یکی از صادرات ایران را گلاب و عطر گل سرخ تشکیل می دهد.

    مربای گل سرخ را با نیم کیلو گرم قند یا شکر و کمی آبلیمو تهیه می کنند.
    نکته مهم آنکه باید دقت شود گل سرخهای مورد مصرف، به مواد حشره کش آلوده نبوده باشند و بهتر آن است که از گل سرخهای قرمز رنگ استفاده شود.
    ابتدا گلها را بخوبی می شویند و بلافاصله به پختن مربا می پردازند.

    شربت میوه گل سرخ- برای تهیه شربت، میوه های گل سرخ را قبل از آنکه نرم شود، جمع آوری کرده و سر و دم آنها را گرفته از وسط شکاف می دهند و تخمها و قسمت سفید رنگ آن را خارج می کنند.
    آنگاه آنها را در یک ظرف سفالی گذارده و بعضی اوقات آنها را به هم می زنند تا به اندازه کافی نرم شود و بتواند از الک بیرون رود.
    سپس آنها را الک کرده و هم وزن شان، قند یا شکر و مقدار کافی آب اضافه نموده شربت درست می کنند.
    بهتر آن است که به ملایمت آن را به جوش بیاورند و پس از آناده شدن، در بطری می ریزند و درب آن را محکم می بندند.
    این شربت را می توانید بصورت آماده از مغازه خریداری کنید.
    در هر حال آن را می توانید به عنوان سس به بستنی یا پودینگ اضافه کنید یا به تنهایی به عنوان مقوی میل کنید. به همین طریق می توانید پوره میوه گل سرخ تهیه نمائید.

    چای میوه گل سرخ : چای آنرا از غلافهای و دانه های آن تهیه می کنند.
    دو قاشق غذاخوری از میوه گل سرخ را در سه لیتر آب به مدت دوازده ساعت خیس کرده (هیچگاه ظرف فلزی برای این نوع کارها به کار نگیرند) پس از آن با حرارت ملایم مدت نیم ساعت بجوشانید.
    سپس آنرا صاف کرده و در موقع لزوم مصرف می کنیم. اگر چای در ظرف در بسته محکمی نگهداری کنید تا چندین روز می توانید از آن استفاده نماید. این چای منبع عالی ویتامین هاست و معتقدند بر روی کیسه صفرا و کلیه ها اثر نیکوئی دارد لیکن بدون توصیه و تجویز پزشک مبتلایان به التهاب یا عفونت کلیه ها نبایستی از این چای استفاده کنند.
    ترشی گل سرخ – برای ساختن ترشی، گلبرگهای گل سرخ را در سرکه خیسانده پس از دو هفته از آن استفاده کنید.
    نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي

    نام مولف : علي اصغر كاظمي
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  4. #4
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    خواص دارویی سیر
    سیر جزء خانواده پیاز، موسیر، تره فرنگی، و پیازچه کوهی است.
    قدمت سیر به اندازه ای کهنه است که مبداء و منشاء آن نامعلوم است لیکن چنین حدس می زنند که این گیاه به طور وحشی در آسیای مرکزی می روئید.
    سیر در مصرف قدیم به مقدار وسیعی مصرف می شده لیکن سند مطمئنی دربارۀ طرز انتشار آن در سایر نقاط جهان در دسترس نیست. امروزه سیر در بسیاری از نقاط جهان به فراوانی کاسته می شود. سیر در اوایل بهار و پائیز کشت می کنند بطوریکه در حدود بیست سانتی متر باید از یکدیگر فاصله داشته باشند.
    زمین آن باید دارای خاک نرم و سبک و اقلیم آن آفتابگیر و کمی مرطوب باشد.
    چنین حدس می زنند که سیر نیز مانند بابونه دارای اثر بهداشتی بر سایر گیاهان کشت شده در مجاورتش می باشد.
    سیر همدان معروفیت بیشتری دارد و سالانه مقادیر زیادی به کشورهای خارج صادر می شود. سیر را در اغلب غذاها مصرف می کنند.
    پودر سیر هم تهیه می شود و در اغلب خواربار فروشیها به فروش می رسد لیکن تازه آن بهتر و لذت بخش تر است.

    خواص و مشخصات

    سیر گیاهی دارای طعم مخصوص و بوی زیادی است که بعضی از افراد علاقه ای به آن ندارند.
    سیر اغلب غذاها را خوشمزه و خوش طعم می کند. و بسیاری از مردم از غذاهای سیر دار لذت می برند.
    سیر را به عنوان یک گیاه بهداشتی مهم دارای خواص ضد عفونی شدید و کشنده انواع میکروبها می شناسند.
    چنین تصور می کنند که در برابر هرگونه عفونتی مقاومت می کند بدین سان در زمان گذشته همگام با شیوع طاعون آن را زیاد مصرف می کردند. در جنگ جهانی 1914-1918 سیر را به عنوان ضدعفونی کننده استفاده کردند و نیز برای درمان جذام آن را به کار می برند (استعمال خارجی) سیر به هضم غذا کمک می کند و معتقدند فشار خون را پایین می آورد حرارت را در تب کم می کند و بعلاوه خلط آور و محرک است. سیر را برای رفع سرماخوردگی مصرف نموده و به بهبود آسم و تنگی نفس، برونشیت، سرفه و سایر اختلالات مجاری تنفس کمک موثر می کند.

    در گذشته سیر را نه فقط در موارد بهداشتی و پزشکی، بلکه در مراسم رسمی و مذهبی نیز از آن استفاده می کردند.
    در یونان قدیم سیر را در چها راه ها بر روی توده ای از سنگ برای الهه افسونگری و جادوگری می گذاشتند.

    طرز استعمال و استفاده

    موارد استفاده و استعمال سیر را به اندازه ای زیاد است که شرح و تفصیل تمامی آنها را در این کتب امکانپذیر نیست.
    سیر را می توان تقریباً در اغلب غذاها به کار برد. معمولاً پوست سیر را می گیرند و به صورت کامل و یا خرد شده یا رنده کرده (بر حسب نوع غذای مورد مصرف) استعمال می کنند. سیر را مانند پیاز می توان در روغن سرخ نمود و به اصطلاح سیر داغ تهیه نمود. سیر داغ را در آش رشته، آش جو، کشک و بادمجان، مصرف می کنند.
    یا آنکه سیر را خرد یا رنده کرده در ماست می ریزند و به صورت سیر ماست، چاشنی بعضی از غذاها قرار می دهند. همچنین سیر را در سرکه ریخته و سیر ترشی درست می کنند.
    در بعضی از خانواده ها ترشیهای سیر چند ساله وجود دارد که طعم و مزه خاصی پیدا کرده و حتی رنگ آن تغییر کرده به خرمائی سیر یا سیاه تبدیل گردیده است.
    امروزه در پزشکی سیر را به عنوان محافظ عروق خونی و پایین آورنده فشار خون تجویز می کنند و حتی داروهایی از عصارۀ سیر توسط کارخانجات دارویی تهیه می شود و به صورت قرص در دسترس بیماران و متقاضیان قرار می گیرد.
    اهالی گیلان خوراکهای مخصوصی می پزند که یکی از مواد اصلی و اولیه آنها را سیر تشکیل می دهد.

    نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي
    نام مولف : علي اصغر كاظمي
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  5. #5
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    خواص گیاه اسفرزه
    یکی از گیاهان فوق مفید برای سلامت انسان گیاه اسفرزه است که البته این گیاه مضرات و عوارض خودش را نیز به دنبال دارد
    ولی نکته ی قابل توجه این است که در صورت مصرف صحیح و به موقع و البته به اندازه، شما می توانید از خواص بی حد و اندازه این گیاه بهره مند شوید.

    اسفرزه با نام علمی Plantago ovata گیاهی است علفی، چند ساله و به ارتفاع تا 10 سانتی متر.
    برگ‌های این گیاه کشیده، باریک، نوک تیز و کرک داراست که به علت فقدان ساقه، از روی زمین منشعب شده‌اند.

    گل‌های اسفرزه کوچک، سفید رنگ به صورت اجتماع سنبله و به حالت استوانه‌ای به ارتفاع تا 2 سانتی متر بر روی دم گل‌هایی به طول تا 9 سانتی متر قرار گرفته‌اند.
    قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، دانه‌های آن است که قایقی شکل و به طول تا سه میلی‌متر هستند.
    دانه‌های گیاه به رنگ خاکستری مایل به صورتی بوده که دارای خطی قهوه‌ای رنگ در طول قسمت مقعر می‌باشند. زمان جمع آوری این دانه‌ها، اواسط تابستان می‌باشد.

    نام‌های دیگر آن، اسپرزه، اسبرزه، اسفیدش، اسفیوس، اسپغل، اسپغول، سفیدخوش، شکم پاره، قارنی یارخ، قارنی یاروق، بذر قطور، بذر قطونا، حشیشه، البراغیث، تبکو، برغوشی است.


    منبع جغرافیایی


    این گیاه، بومی ایران و هندوستان است و در کشورهای هم جوار نیز کشت می‌شود و از ایران، پاکستان و هندوستان به دیگر نقاط جهان صادر می‌گردد.

    این گیاه در نواحی گسترده‌ای در شمال ایران در دشت گرگان، گیلان بین منجیل و پاچنار در راه بین قزوین و رشت، در رودبار و بین چالوس و رشت و در لرستان، کردستان، بختیاری، اصفهان، ایلام، پشت کوه، مهران، شوش، در فارس: تخت جمشید و لار، در کرمان: نزدیک بم در مسجد سلیمان و بوشهر نیز دیده می‌شود. در هند در پنجاب و پیشاور می‌روید.


    اسفرزه سفید


    ترکیبات مهم

    موسیلاژ به میزان 20 تا 30 درصد، بر روی دانه‌ها قرار گرفته است که در اثر هیدرولیز تولید دگزیلوزان، آرابینوز، د – گالاکتوز، د – گالاکتورونیک اسید می‌نماید.

    همچنین دانه‌ها دارای روغن ثابت، پروتئین و مقدار بسیار کمی از ایریدوئید از جمله آکوبین هستند.
    موسیلاژ سطح دانه‌ها، حاوی تا 85 درصد آرابینوکسیلاز و مقدار کمی رامنوز می‌باشد

    اثرات مهم

    مهم‌ترین اثر اسفرزه، رفع یبوست است.
    برای درمان این بیماری باید دانه‌ها با مقدار زیادی آب یا مایعات مصرف شود؛ چرا که موسیلاژ سطح دانه‌ها، برای حجیم شدن، احتیاج به آب زیادی دارد تا عملکرد آن به حداکثر برسد. هر دانه 10 برابر حجم خودش متورم می‌شود و به شکل لعابی ژلاتینی درمی‌آید و این لعاب منشاء شفابخشی آن در موارد اسهال و یبوست می‌باشد.

    اثر دیگر آن، کاهش کلسترول و چربی خون است. آزمایش‌ها نشان داده است که مصرف روزانه، 15 گرم از اسفرزه در مدت دو هفته، می‌تواند باعث کاهش 5 درصد کلسترول گردد.

    آثار دیگر اسفرزه، شامل اثرات ضد سرفه و ضد التهاب دستگاه گوارش است.


    طریقه و مقدار مصرف


    برای بزرگ‌سالان: 10 گرم (یک قاشق غذاخوری پُر) را در استکان ریخته و مقداری آب روی می‌ریزیم؛ سپس آن را میل می‌کنیم.
    بلافاصله با کمی بعد از آن، یک یا دو لیوان آب دیگر میل می‌کنیم؛ چون موسیلاژهای اسفرزه، مقدار زیادی آب جذب می‌کند تا متورم شود؛ لذا در زمان خوردن آن باید مایعات زیادی مصرف شود تا عملکرد آن بهتر گردد.

    برای بچه‌ها: می‌توان نصف این مقدار را مصرف نمود. این میزان مصرف را می‌توان صبح و شب تکرار کرد.

    متاموسیل


    فرآورده‌های گیاهی

    فراورده‌های متنوع و زیادی از اسفرزه در بازارهای اروپایی و به خصوص در انگلستان و بازارهای آمریکایی به صورت فرموله شده در دسترس هستند.

    در آمریکا از آن داروهای ملینی چون Metamucil تهیه می‌گردد که ملین خوبی است.

    نگهداری

    در صورتی که دانه‌ها را پودر کنیم، حداکثر باید تا 24 ساعت آن‌ها را مصرف کنیم.


    نکات قابل توجه

    1- مصرف مقدار متوسط اسفرزه، 5/7 گرم در 240 میلی لیتر آب و به میزان 2-1 بار در روز است. برای کودکان 12- 6 ساله، نصف این مقدار باید در نظر گرفته شود و برای کودکان زیر 6 سال، بهتر است با پزشک مشورت شود.
    یک لیوان آب اضافی، پس از مدتی (نیم یا یک ساعت) باید خورده شود. برای اثرات ایده آل آن، می‌توان 3-2 روز این کار را تکرار کرد.


    2- مصرف اسفرزه، حتماً باید با خوردن مقادیر مایعات یا آب زیادتر از حد معمولی، صورت گیرد.


    3- از موسیلاژ اسفرزه در صنایع آرایشی و بهداشتی، به عنوان امولسیون کننده و ضدالتهابات و تحریک پوست، استفاده می‌شود.


    4- گزارش‌هایی در مورد کاهش جذب بعضی از مواد معدنی (از جمله کلسیم، منیزیم، مس و روی)، ویتامین B12، گلوکزیدهای قلبی و مشتقات کومارین‌ها با مصرف اسفرزه وجود دارد.
    هم چنین مصرف خوراکی هم زمان اسفرزه باعث کاهش جذب و طول اثر کاربامازپین می‌گردد؛ از این رو باید مصرف این گونه داروها را به طور جداگانه و با حداکثر زمان مصرف، بین این داروها و اسفرزه، تنظیم کرد.

    5- شروع و مصرف ناگهانی، و مقدار نسبتاً زیاد اسفرزه ممکن است باعث نفخ شدید و بزرگ شدن شکم گردد؛ از این رو برای جلوگیری از این مسأله، می‌توان از مقدار یک بار در روز، اسفرزه استفاده کرد و کم کم به سه بار در روز رسانید و یا می‌توان به جای مصرف زیاد در مدت زمان کم، به مصرف کم‌تر در زمان طولانی‌تر (چندین روز) روی آورد، تا این مشکل پیش نیاید.

    مهم‌ترین اثرات گزارش شده اسفرزه

    ضد باکتری، ضد سرطان، ضد تب، آلرژی زا، ملیّن، هضم کننده ادرارآور، نفخ زا، محافظ کبد، بالا برنده‌ی فشار خون، کاهش دهنده‌ی کلسترول، کاهش دهنده‌ی قند خون، پایین آورنده‌ی پر فشاری خون، قابض، کاهش دهنده‌ی اسید اوریک و مسهل.


    نکات احتیاط آمیز در مصرف اسفرزه

    * به عنوان ملین و کاهنده کلسترول و احتمالاً پیشگیری سرطان، اسفرزه فی‌نفسه نقشی ندارد بلکه خاصیت ورم کردن و تولید لعاب زیاد آن است که این آثار را ایجاد می‌کند. پس اگر اسفرزه خورده شود و به قدر کافی آب زیاد خورده نشود، روده‌ها ورم کرده و چون آب مدفوع کاملاً جذب می‌شود برعکس انتظار، خروج مدفوع سخت می‌شود.
    پس فراموش نشود که با اسفرزه باید آب زیاد خورده شود.

    * با این که یبوست ناراحتی عمومی زنان باردار است ولی زنان باردار باید از خوردن اسفرزه نظیر سایر ملین‌ها پرهیز کنند و برای رفع یبوست از سایر خوراکی‌های غنی از فیبر و الیاف گیاهی مانند سبزی‌ها، دانه‌های غلات، نان سبوس دار و ... استفاده کنند.

    * به کودکان زیر 2 سال نیز نباید داده شود.


    اسفرزه از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران

    طبیعت آن سرد و تر است، نوع سفید رنگ آن مرغوب‌تر و در آب ته نشین شود.
    دانه‌های لعاب زا و خوردن لعاب آن موجب تسکین حرارت و تشنگی می‌باشد و برای تب‌های گرم، غلیان خون و ناراحتی و خشونت سینه و حلق و زبان و سردرد و زخم روده و رفع یبوست روده‌ها که منشاء آن علل صفراوی یا عوارض حاصله از خوردن داروهای گرم است بسیار مفید می‌باشد.
    در تمام موارد فوق لعاب آن به تنهایی و با مخلوط با روغن بادام شیرین خورده می‌شود.

    در استعمال خارجی ضماد لعاب اسفرزه مخلوط با سرکه و روغن گل سرخ برای تسکین درد مفاصل گرم، نقرس و نرم کردن ورم‌های بخصوص ورم‌های پشت گوش نافع است و ضماد کوبیده آن با گلاب برای تسکین سردرد و یا روغن بنفشه برای تسکین سردردهای گرم و رفع خشکی دماغ و اعصاب نافع است و همچنین برای رشد و نرم کردن مو و جلوگیری از دو تا شدن تارهای مو بسیار مفید است در مورد مو باید مالیدن ضماد چند روز پی در پی تکرار شود.

    اگر 12 – 10 گرم تخم اسفرزه در آب گرم خیسانده شود که لعاب آن زود خارج شود و با شکر و با سکنجبین خورده شود برای لینت مزاج بسیار مفید است و نوعی ملین است. دم کرده آن برای تسکین درد سینه نافع است.


    خواص درمانی دیگر اسفرزه

    1- آن را در آب بریزید و بگذارید بماند و دائم به جای آب خوردن از آب آن میل کنید، اگر دائم جرعه جرعه نوشیده شود گرفتگی صدا که از گرمی و حرارت باشد را برطرف می‌سازد، در موارد کاهش درد و رفع خارش و قطع خون‌ریزی بواسیر نافع است.

    2- آن را با عناب در آب بخیسانید و آب آن را صبح ناشتا بخورید و با آب آن بدن را هم بشویید. خارش قسمت‌های زنانه یا واژینال را برطرف می‌سازد.

    3- آب دم کرده آن را بنوشید، مدر است و برای سوزاک مفید می‌باشد.

    4- 20 گرم در یک لیوان آب جوشانده و 4 روز تکرار شود دافع سنگ کیسه صفرا است.

    5- اگر اسفرزه را با تخم شربتی و خاکشیر (هر کدام 100 گرم) ترکیب کرده و هر روز یک قاشق سوپ‌خوری آن را در 2 لیوان آب حل کرده و مصرف کنیم برای رفع خارش بدن و تصفیه خون و باز شدن اشتها مفید است.

    یک بار در روز، اسفرزه استفاده کرد و کم کم به سه بار در روز رسانید

    6- هر روز صبح، ظهر و شب هر بار یک قاشق شربت خوری از آن را در یک فنجان آبجوش بریزید بعد با نبات شیرین نموده بخورید، اسهال خونی را درمان می‌کند، از خون‌ریزی زیاد و قاعدگی جلوگیری می‌نماید.

    7- آن را بو دهید و هر روز بخورید. اسهال‌های طولانی و مزمن را درمان می‌کند.

    8- لعاب آن را دائم در گلو قرقره کنید و هم جرعه جرعه بخورید، گلودرد را درمان می‌کند و اگر آب آن را در دهان نگه دارید برفک و سوختگی و تاول و زخم‌های دهان را درمان می‌کند.

    9- آن را بکوبید، بعد با سرکه خمیر نموده و هر روز صبح و شب روی محل ضماد بگذارید سالک را درمان می‌کند.

    10- آن را با شیر مادر دختردار خمیر نموده و ضماد اندازید. خنازیر (غده‌های سخت که در گردن و زیر گلو پیدا می‌شود) را درمان می‌کند.

    11- گل ختمی کوبیده را با لعاب آن مخلوط کنید و بر پیشانی بمالید. سردردی که از آفتاب باشد را تسکین می‌دهد.


    تذکر مهم

    توجه شود که در استعمال داخلی هیچ‌وقت نباید تخم اسفرزه کوبیده شود، زیرا اگر کوبیده شود و خورده شود خطرناک است و خوردن در حدود 40 گرم تخم اسفرزه کوبیده شده موجب سرد شدن بدن و تخدیر و تنگی نفس و آشفتگی و سرانجام منجر به غش و توقف نبض و پس از مدتی احتمالا منجر به مرگ می‌شود.
    لذا در این حالت از داروهای قی آور گرم نظیر آب عسل و نمک و یا سایر داروها استفاده می‌شود.
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  6. #6
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    خواص اکالیپتوس


    اوکالیپتوس، ضدعفونی کنندۀ مجاری تنفسی و برای درمان بیماری های دستگاه تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد.
    این گیاه با اثر گذاری مستقیم بر روی سلول های نای، ترشح ها را افزایش می دهد و مخاط ها را از بین می برد.
    در نتیجه، اوکالیپتوس تأثیر ضد سرفه خواهد داشت، که از طریق اثر ضد عفونی کنندگی باز هم تقویت خواهد شد؛ علاوه بر اینها، اوکالیپتوس مانع از رشد باکتری ها و قارچ ها خواهد شد.

    در نهایت، برگ های اوکالیپتوس ضد سرفه، خلط آور و ضد عفونی کننده هستند، ضمناً به درمان مشکلاتی نظیر برونشیت، گلودرد، سرفه، سرما خوردگی، گرفتگی بینی و... نیز کمک می کنند.

    در موارد مشکلات نای، دردهای گلو و سرفه، اوکالیپتوس به شکل پودر، تنتور ( الکل یا اِتِر که از عناصر فعال مواد معدنی نباتی و حیوانی استخراج می شود) و شربت مورد مصرف قرار می گیرد.
    البته می توان آن را برای ماساژ سینه به عنوان مرحم، پماد یا عصاره استفاده کرد.

    در موارد گرفتگی بینی یا سرماخوردگی، استنشاق اوکالیپتوس بسیار مؤثر است (جوشاندۀ برگ ها یا عصارۀ اوکالیپتوس). البته بخور از راه بینی نیز بسیار مفید خواهد بود.


    دیگر خواص اوکالیپتوس

    اوکالیپتوس به عنوان یک ضد عفونی کننده برای مقابله با عفونت های مجاری ادراری (التهاب مثانه، کولیباسیلوز و...) نیز مفید فایده است.
    همچنین التهابات مخاط معده ای و مخاط روده ای را هم بهبود می بخشد.

    این گیاه خواص متعدد دیگری هم دارد:


    مقابله با گرگرفتگی و تپش در زنان یائسه.

    مقابله با رماتیسم.

    مقابله با میگرن.

    مقابله با خستگی های موقت.

    به عنوان ضد عفونی کنندۀ زخم ها، سوختگی ها و کهیرهای پوستی.

    در نهایت باید اضافه کرد که اوکالیپتوس خواص هیپوگلیسمیک (که قند خون را کاهش می دهد)هم دارد، این خاصیت که وابسته به وجود فلاونوئید است بر روی انسان آزمایش شده و به اثبات رسیده است.

    اوکالیپتوس ضدعفونی کننده و حشره کش هم هست

    اوکالیپتوس خواص ضدعفونی کنندگی دارد، به کمک این گیاه می توانید هوای محیط داخل را سالم کنید، به این ترتیب که چند برگ از آن را بجوشانید یا عصارۀ آن را در هوا انتشار دهید، یا حتی ساده تر می توانید این گیاه را داخل یک ظرف آب بگذارید و در محیط خانه قرار دهید.


    با مالیدن اوکالیپتوس بر روی پوست، حشرات مزاحم از جمله پشه، نزدیک تان نمی آیند.
    با ماساژ اوکالیپتوس بر روی موها، شپش ها دور می شوند. مالیدن این گیاه بر روی موی حیوانات نیز، باعث دور شدن کک و دیگر انگل ها می گردد.

    احتیاط


    عصارۀ اوکالیپتوس برای زنان باردار، مادران شیرده و بچه های کوچک توصیه نمی شود.


    گردآوری:: گروه سلامت پرداد


    ویرایش توسط Nakhai : 10-11-2012 در ساعت 01:54 PM
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  7. #7
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    ريحان

    طبيعت : گرم و خشك


    حاوي : ويتامين k


    امام صادق (ع ) فرمودند : ريحان سبزي پيامبران است و بدانيد كه هشت خاصيت دارد :


    1- غذا را گوارا مي كند .
    2- منفذها را باز مي كند .
    3و4 – دهان و باد گلو را خوشبو مي كند
    5- اشتها به غذا را افزايش مي دهد
    . 6- مرض را از بين مي برد .
    7- شخص را از بيماري جذام ايمن مي كند .
    8- وقتي ريحان در شكم آدمي قرار گيرد همه ي امراض را ريشه كن مي سازد .



    خواص : پشه و مگس از بوي ريحان فراري اند ، رفع سرگيجه ، دل پيچه ، سياه سرفه ، افزايش شير زنان شيرده ، هضم غذا ، رفع بي خوابي ،‌درمان نفخ دستگاه گوارش ، ازدياد ادرار در نتيجه رفع سموم بدن ، درمان ورم كبد ، رفع بوي بد دهان ، ضدعفوني كننده دهان و دستگاه گوارش ، بوي پياز و سير را از دهان مي برد ، بيني را باز ، رفع آفت دهان ، رفع بواسير خوني ، ضد ميكروب اسهال و وبا ،‌ مقاومت بدن را در برابر سموم بالا مي برد .

    دم كرده 20 تا 50 گرم در يك ليتر آب : رفع ضعف وو بي حالي هاي عصبي و اضطرابهاي صرعي ، سردردهاي عصبي ، اسپاسم هاي معده ،‌ ترشحات مهبل .


    تهیه و گردآوری ::گروه تحریریه پرداد

    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  8. #8
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    خواص دارویی درخت به
    به Cydonia Olbonga M.) Quince )


    درخت كوچكي است با ساقه‌اي كبود رنگ، برگهاي آن ساده با ظاهري غبار آلود است. گلهاي آن درشت و به رنگ سفيد تا مايل به صورتي ديده مي‌شود.
    ميوه به درشت، پوشيده از كرك و محتوي دانه‌هاي لعاب دار مي‌باشد. رنگ ميوه پس از رسيدن زرد مي‌شود.

    ميوه آن داراي بوي مطبوع و طعمي شيرين يا كمي ترش و قابض مي‌باشد. قسمت مورد استفاده درخت به، ميوه، دانه و برگ آن است.

    تركيبات شيميايي به، داراي مواد قندي، اسيد ماليك و داراي ويتامين‌هاي PP, C, B و پروويتامين A مي‌باشد.

    به؛ از ميوه‌هاي مفيد در بهداشت پوست صورت و پيشگيري از پيدايش چين و چروك مي‌باشد. بدين سبب مقداري به را به مدت 15 روز در شير و الكل خيسانده و پس از صاف كردن آن را به صورت لوسيون روي پوست صورت و گردن و دستها مي‌مالند.

    http://www.pardad.ir
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  9. #9
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : خواص گياهان دارويی

    تاریخ طبیعی و کشت

    زنیان میوه خشک رسیده گیاه بادیان است و گیاه کوچکی است در حدود چهل سانتیمتر قد که منشاء آن از مصر، یونان و آسیای صغیر بوده و از زمان قرون وسطی در اروپای مرکزی کاشته می شود.
    این گیاه در انگلستان نیز می روید لیکن امیدوار کننده نیست زیرا برای رشد و نمو آن هوای گرم لازم است.
    زنیان به رنگهای مختلف دیده می شود از خاکستری متمایل به سبز تا زرد متمایل به خرمائی. میوه ریز آن بیضی شکل است و در فروشگاهها و عطاریها به فروش می رسد.

    خواص و مشخصات

    زنیان دارای شهرت بسیار قدیمی و کهن است مصرف قدیمی آن برای چشم زخم و شهرت تازه تر آن به عنوان ضد عفونی کننده و ترکیب در ساخت خمیر دندان است.
    در گذشته ترکه های بادیان را در بالش جا داده و تصور می کردند موجب جلوگیری از رویاهای بد می شود. روغن بادیان به تنهایی یا همراه با روغن ساسافراس برای دفع حشرات به کار می رود.


    در قرون وسطی این دانه ها را در ترکیب نوعی دارو، برای تسکین اختلالات معده و کمک به هضم و رفع سرفه به کار می رود. این گیاه بسیار معطر بوده دارای عطر و طعم ممتاز می باشد که درجات کمتری در سایر گیاهان این خانواده نیز دیده می شود.
    رومیها زنیان را به عنوان ادویه می شناختند و با مواد معطر شیرین و ادویه دیگری در کیک ریخته و برای کمک به هضم غذای سنگین می خوردند. امروزه آنرا در شیرینی ها و بعضی مواد خوراکی دیگر به کار می برند.
    همچنین برای معطر و خوش مزه کردن نوشابه ها به مصرف می رسانند.


    تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد


    نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي


    نام مولف : علي اصغر كاظمي
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

  10. #10
    گفتمانی حرفه ای
    تاریخ عضویت
    May 2011
    محل سکونت
    شهرجدیدپرند
    نوشته ها
    5,517
    سپاس
    10,444
    سپاس شده 9,578 در 4,569 پست

    پیش فرض پاسخ : درمان ناراحتی ریوی با این گل!!!

    اسطو خودوس به حالت وحشی بوته های دائمی هستند که در نواحی کوهستانی مدیترانه ای یافت می شوند.
    انواع مختلف آنرا امروزه در اغلب نقاط جهان کشت و پرورش می دهند.
    این گیاه به وسیله قلمه به آسانی تکثیر می شود زمین آن احتیاج به کود ندارد و در صورتی که خشک باشد بهتر است.
    برای بدست آوردن بهتر نتیجه، لازم است هر پنج سال یکبار از نو گیاه را کشت کنند. بایستی سنبله های اسطو خودوس را قبل از آنکه کاملاً گل آن باز شود بچینند و جمع کنند و در محل گرمی دور از نور مستقیم آفتاب خشک نمایند. موقعی که سنبله ها کاملاً خشک شدند سرگلهای معطر آن به آسانی جدا خواهد شد. اندازه این گیاه طبیعت آن در انواع مختلف فرق می کند.


    اسطو خودوس خشک را از داروخانه ها، بعضی فروشندگان عطریات و تعدادی فروشگاههای مواد بهداشتی می توان به دست آورد.

    خواص و مشخصات


    عطر مشخص این گیاه در تمام قسمتهای آن وجود دارد لیکن در گلها و ساقه گلها بیشتر متمرکز شده است. همین قسمتهاست که برای تهیه روغن اسطو خودوس مورد استفاده قرار می گیرد.
    این روغن در زمانهای گذشته مورد تجویز پزشکان قرار می گرفت و برای تسکین سردرد، دندان درد و پانسمان زخمها به کار می رفت.
    گرچه سابقاً از این فرآورده برای تسکین معده استفاده می کردند لیکن مصرف اصلی آن برخورداری از عطر و نکهت آن بوده است این عطر را برای معطر کردن و ضدعفونی کردن کف اتاقها و مبل به کار می بردند معروف بود که اسطو خودوس روح شیطان را دور می کند و از جمع شدن مگس جلوگیری به عمل می آورد.
    عطر و رایحه این گیاه بسیار آرام بخش بوده اثر خوبی بر روی مغز و سر می گذارد و در پزشکی گیاهی آنرا برای درمان اختلالات عصبی تجویز می کردند.
    همچنین برای معالجه هیستری و سرگیجه تجویز می شد. آب اسطو خودوس به سبب عطر ملایمی که دارد برای آرایش به کار می رود و در ساختن عطر، صابون، کرم، پماد، آب حمام، جلا دادن لوازم و وسایل خانگی از آن استفاده می کنند.
    به علاوه مواد ترکیبی بسیاری از عطرهایی است که در فرانسه ساخته می شود.

    طرز استعمال و استفاده


    اسطو خودوس خشک را که در کیسه ای بریزند و در قفسه لباس یا ملحفه جات و لباس قرار دهند نه تنها آنها را معطر و تازه نگه می دارد بلکه مانع از پرورش بید می شود و این حشره را دور می کند.
    اسطو خودوس را در دسته گلهای خشک شده ای که معمولاً برای خوشبو کردن اماکن بکار می برند استفاده می کنند.
    اسطو خودوس متبلور را برای تزیین کیک و یک نوع شیرینی مخصوص به کار می برند.

    در گذشته آب اسطو خودوس را اغلب بانوان به عنوان عطر مصرف می کردند.
    علیرغم اینکه زمان تغییر کرده است لیکن هنوز برای رفع بعضی سردردهای خفیف یا زکام یا معطر کردن هوای اتاق بیمار به ویژه مواقعی که بوی نامطبوع وجود داشته باشد اسطو خودوس را به کار می برند.


    تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد


    نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي


    نام مولف : علي اصغر كاظمي

    http://www.pardad.ir
    آنانکه رفتنشان آغازی برای دیگران شد ، شایسته تقدیرند.

صفحه 1 از 15 1 2 3 11 ... آخرینآخرین

موضوعات مشابه

  1. خواص سبزی خوردن
    توسط "مسیحا" در انجمن تغذیه و سلامت
    پاسخ ها: 74
    آخرين نوشته: 09-15-2013, 08:10 PM
  2. خواص میوه ها
    توسط Nakhai در انجمن تغذیه و سلامت
    پاسخ ها: 81
    آخرين نوشته: 09-14-2013, 06:44 PM
  3. فضیلت و خواص سوره جن
    توسط PARNIAN در انجمن شان نزول و خواص سوره ها و آیات قرآن
    پاسخ ها: 3
    آخرين نوشته: 03-25-2013, 07:10 PM

بازدیدکنندگان این صفحه را از طریق جستجوی مطالب زیر یافته اند

دکتر تورج زرگر گیاهان دارویی

دکتر زرگر متخصص گیاهان دارویی

سایت دکتر زرگر متخصص گیاهان دارویی

دكتر زرگر متخصص گياهان دارويي

سایت دکتر تورج زرگر

دکتر تورج زرگر

دکتر زرگرگیاهان دارویی دکتر زرگرسایت دکتر تورج زرگر متخصص گیاهان داروییدکتر تورج زرگر متخصص گیاهان داروییدکترزرگرخواص گیاه اسفرزهبی ضررترین داروی ضد افسردگی گیاهیطب سنتی دکتر تورج زرگرخواص پر سیاوشونسایت دکتر زرگر متخصص داروهای گیاهیدکتر زرگر متخصص داروهای گیاهیدرمان گیاهی شپش دکتر زرگر گیاهان داروییدکترتورج زرگرخواص گیاه شیرپنیراثردرمانی گیاه ورونكاهش چربى كاهش قندخون دكترزرگرشکل گیاه اسفرزهآیاگیاہ اسفرزه چاق کنندست

کلمات کلیدی این موضوع

Bookmarks

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
درباره ما
دوستان ما
ما در شبکه های اجتماعی

گفتمان دینی با هدف مبارزه با افراط و تفریط در دین و به جهت اثبات این مهم که در هزاره سوم هم می توان با دید دینی زندگی آرام و راحتی داشت ، در سال 1387 آغاز به کار کرد و اکنون با بیش از پنجاه هزار کاربر بزرگترین انجمن دینی اجتماعی کشور است. برای ارتباط با گفتمان دینی با ایمیل goftomanedini@gmail.com در ارتباط باشید .

گفتمان دینی گفتمان دینی گفتمان دینی گفتمان دینی گفتمان دینی گفتمان دینی گفتمان دینی گفتمان دینی گفتمان دینی